/Files/photogallery/пчела.jpg

Що робити, коли дитину вжалила бджола. Влітку настає сезон поїздок і подорожей із дітьми. Якщо погода хороша, то майже весь час у місті або на дачі малюк проводить на вулиці. Але прогулянки на свіжому повітрі, крім хороших і приємних вражень, а також користі для здоров’я, можуть створити і деякі неприємні ситуації для дитини.

Особливо якщо забратися в клумбу з квітами або вирішити перекусити фруктами. Всі дітки люблять солодощі, однак нерідко в пакеті зі стиглими яблуками або сливами малюків чекає прихована небезпека у вигляді ос або бджіл. Більшість укусів цих комах спровоковано дітьми зовсім випадково – наприклад, вибираючи з пакета стиглу сливу можна випадково затиснути комаху, яка у відповідь негайно вжалить.
На щастя, більшість дітей нормально переносить укуси бджіл, ос або джмелів, проте іноді можуть виникнути і важкі алергічні реакції. Зокрема це стосується укусів у порожнину рота або голову. Якщо дитина страждає від харчової алергії, алергії на пилок рослин, хворіє на бронхіальну астму, ймовірно, вона матиме алергію на укуси комах.
Необхідно тут же витягти жало, бажано пінцетом, це допоможе уникнути набряку. Місце укусу необхідно терміново продезінфікувати перекисом водню або будь-яким одеколоном. Далі треба змастити ранку спеціальною маззю «Рятувальник», яка продається в аптеці. Купуючи її, уточніть наявність дитячої мазі, бо вона має приємніший запах і щадна до ніжної шкіри.

Щоб зменшити біль і страждання малюка, прикладіть до ранки лід, обгорнутий тканиною. У жодному разі не можна прикладати прохолодну землю або глину, бо це може призвести до зараження.
Якщо все зроблено вчасно і першу допомогу крихітці надано моментально, тобто зупинено подальше поширення отрути по організму, то припухлість й інші ознаки укусу повинні минути через 1-2 дні.
Якщо стан малюка стрімко погіршується одразу після укусу: піднялася температура, його лихоманить, з’явилися ознаки отруєння або алергічної реакції – необхідно терміново викликати швидку допомогу! Не робіть самостійних спроб вилікувати дитину таблетками від алергії, бо ліки, які дійсно допоможуть малятку, може прописати тільки лікар після огляду.
В ідеалі всім батькам дітей-алергіків, у яких можна передбачати сильну реакцію організму на укуси бджіл, необхідно ще до початку літа проконсультуватися з цього питання з алергологом і належним чином скласти аптечку і на такі випадки теж. Іноді все відбувається неймовірно швидко. Тому втрачати час не можна, а бути у всеозброєнні потрібно.

За матеріалами svit24.net

Кiлькiсть переглядiв: 1641

Новини

Календар

Попередня Грудень 2019 Наступна
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031